Skippers Canyon

Igår tog vi en liten avstickare till "Skippers Canyon" för att titta på inspelningsplatsen för "Fort Bruinen" när Arwen motar Nazgulerna.

Bild

Som ni ser på översta bilden i denna post, så är det en ganska smala vägar, så det var knappt att vi klarade att köra runt i Skippers Canyon. Man stöter även på skyltar som "No turn around for 6km" och "wash out" (vilket betyder att delar av vägen kan spolas bort). Det är som att köra runt på klipphyllor där man har bergvägg 30 cm från ena sidan av bilen och stup 50cm tillvänster som går rakt ner till den fors som ringlar några hundra meter ner.

Vi fick senare veta att denna väg är oförsäkrad med den typen av bil vi hyr, då de haft mycket olyckor på den vägen med just campervans.

Jag måste säga att jag var på helspänn under hela resan i skippers canyon och sjukt nervös inför varje kurva, dock lyckades Johanna hålla lugnet och körde som om hon aldrig gjort annat i hela sitt liv.

Efter detta tog vi en lugn eftermiddag/kväll för att lugna nerverna. Vi besökte restaurangen Lonestar där vi åt och drack gott.

Vi gör ytterligare ett försök med Skippers Canyon imorrn då vi skall något man kallar för "Jet boat" på den flod som går i Skippers Canyon.

Idag var vi lite utanför Queenstown och testade på horse treking. På grund av att det regnade en del togs dock inga bilder. Men det var iallafall väldigt kul att rida runt bland både kalvar, kor, får och lamm.

Kramar
Joel och Johanna